Mikään alusta ei tietenkään ole täydellinen, eikä Binance ole poikkeus. Yksi miinus tässä pörssissä on se, että alusta voi olla ylivoimaisen monimutkainen aloittelijoille. Jopa kokeneemmillakin sijoittajilla voi kaikkien tarjolla olevien vaihtoehtojen kanssa mennä hieman pää pyörälle. Binancea ei voida täten kutsua ehkä kaikkein käyttäjäystävällisimmäksi alustaksi, vaikka sivusto ja mobiilisovellus sinänsä ovat oikein silmiä hivelevän hyvin suunniteltuja. Binancen käyttöliittymä palveleekin kaikkein parhaiten ammattimaisia sijoittajia ja intohimoisia kryptonörttejä, jotka pystyvät tehokkaasti hyödyntämään sivuston monia mielenkiintoisia ominaisuuksia.
Toisaalta, jos opetteluun viitsii käyttää hieman aikaa, voi Binance olla hyvä kaupankäyntipaikka myös vähemmän kokeneelle sijoittajalle. Tarjolla on varsin laaja FAQ-osio, josta löytyy neuvoja sekä aivan perusasioihin, että myös tapoihin tienata passiivista tuloa ja erilaisten lisäominaisuuksien käyttöön. Ajatuksen ja ajan kanssa lueskellen kryptojen treidaamisen monet eri taktiikat ja sivuston käyttö alkavat taatusti seljetä – ainakin vähän! Sivusto on englannin kielen lisäksi käännetty jo melkoisen monelle kielelle, kuten esimerkiksi ruotsiksi ja espanjaksi, mutta suomeksi tietoa ei harmillisesti ole saatavilla toistaiseksi.
Lompakko puuttuu
Binancella ei ole niin kutsuttua sisäänrakennettua ”natiivia” lompakkoa, joita monet muut pörssit tarjoavat asiakkailleen. Varojaan voi tietenkin säilyttää alustalla ja vieläpä täysin ilmaiseksi, mutta se ei ole niille missään nimessä se kaikkein turvallisin paikka. Jos tilisi hakkeroidaan, voit menettää kaikki siellä säilyttämäsi kryptot. Fiksu sijoittaja siirtääkin ainakin suurimman osan varoistaan ostamisen jälkeen erilliseen lompakkoon, johon vain hänellä on pääsy.
Binance suosittelee (luonnollisesti) omistamansa Trust Walletin käyttöä. Omistuksesta huolimatta Trust Wallet ei sinänsä liity Binanceen, vaan on täysin erillinen palvelu. Kyseessä on kätevä ja turvallinen mobiililompakko, joka tukee yli 160 eri kryptovaluuttaa.
Trust Wallet -lompakolle on toki myös paljon muita vaihtoehtoja. Kaikkein turvallisin tapa on säilyttää varoja niin sanotussa kylmässä lompakossa, joka ei ole yhteydessä internetiin. Tällainen laite on yleensä USB-tikkua muistuttava asema, mutta jotkut varojensa turvallisuudesta erityisen tarkat ihmiset käyttävät lompakkona yksinkertaisesti paperia, johon kryptojen yksityiset avaimet on printattu! Kuumat lompakot taas tulevat esimerkiksi tietokoneohjelman tai juuri mobiilisovelluksen muodossa, ja ovat varojen siirtelyssä luonnollisesti kylmiä lompakoita kätevämpiä. Sopiva lompakko riippuukin paljolti käyttäjän tarpeista ja mieltymyksistä.
Ongelmia säädösten kanssa
Eri maissa toimiessaan Binancen, kuten muidenkin digitaalisen omaisuuden kauppaan keskittyneiden pörssien, on noudatettava erilaisia rahoitussäännöksiä ja rahanpesun vastaisia menettelyjä. Kryptopörssit toimivat kuitenkin vielä suhteellisen sääntelemättömässä ympäristössä. Tämänkaltaisen kaupanteon aiheuttamiin riskeihin ja haasteisiin vastaavia lakeja ja säännöksiä ei ole kaikkialla maailmassa vielä laadittu. Binance on laajentunut nopeasti, ja sen toimintaa rajoittavat säännöt ovat seuranneet perässä vasta myöhemmin. Tämä on yksi syy siihen, miksi Binance on ajautunut joillakin markkinoilla ongelmiin.
Tällä hetkellä Yhdysvaltain viranomaiset tutkivat Binancea rahanpesu- ja veropetossyytösten pohjalta. Tämä tutkimus voi johtaa merkittäviin taloudellisiin seuraamuksiin, maineen ja uskottavuuden menettämiseen ja jopa toiminnan keskeyttämiseen Yhdysvaltain markkinoilla. Binance on kohdannut sääntelypainetta myös muissa maissa: sitä on kielletty toimimasta esimerkiksi Kiinan ja Malesian markkinoilla.