nft-uutiset

OpenSea kauppapaikka

NFT-ikoni
NFT:n arvo

Lohkoketjuteknologia on tullut kuluttajille ja sijoittajille tutuksi erityisesti kryptovaluuttojen ansiosta. Digitaalisista valuutoista povataan rahankäytön ja sijoittamisen lopullista mullistajaa, jotka lyövät viimeiset naulat perinteisten valuuttojen hauta-arkkuihin. Viimeisin lohkoketjuteknologiaan perustuva ilmiö, josta on muodostunut todellinen hitti, on ollut NFT.

NFT:t, eli Non Fungible Tokenit, ovat kryptovaluuttoihin vertautuvia digitaalisia kuvia ja muita tiedostoja, jotka ovat osa lohkoketjua. Tämän ansiosta niiden alkuperä, historia ja vaiheet voidaan selvittää. Lienee itsestään selvää, että tällä teknologialla on rajaton potentiaali. Uusi innovaatio on saanut jalansijaa erityisesti digitaalisen taiteen saralla. Taiteilijoiden ja taiteen keräilijöiden lisäksi myös videopelien kehittäjät ja pelaajat ovat huomanneet sen potentiaalin. Yksi teknologiaa parhaiten ja edistyksellisimmin hyödyntävistä peleistä on Axie Infinity. Siihen kuuluu oleellisesti myös pelinsisäisten NFT:n kauppaaminen OpenSea -kauppapaikalla.

Axie Infinity

Ennen OpenSea -kauppapaikan ja sen ominaisuuksien esittelyä on perehdyttävä hieman itse pelin, Axie Infinityn, perusteisiin.

Tiivistettynä kyseessä on peli, jossa pelaajien tavoitteena on osallistua virtuaalisen maailman kehittämiseen ja kerätä sekä kasvattaa lemmikkejä. Nämä Axie -lemmikit ovat tärkeässä osassa myös OpenSea -kauppapaikalla.

Axie Infinityn yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on pelaajien osallistuminen pelimaailman tapahtumiin ja taisteluihin sekä turnajaisiin, joissa pelaajien lemmikit ottavat toisistaan mittaa. Tästä pelaajia palkitaan pelinsisäisellä AXS (Axie Infinity Shard) -valuutalla. Konsepti vaikuttaa ensisilmäyksellä videopelien peruskauralta. Todellisuudessa AXS on kuitenkin todellinen innovaatio, sillä ne ovat osa Ethereum -lohkoketjua. Näin ollen pelaajat voivat omilla suorituksillaan ja ansioillaan ansaita Ether, eli ETH-kryptovaluuttaa.

Tätä artikkelia kirjoitettaessa Axie Infinity on markkinoiden merkittävin kryptovaluuttoihin ja lohkoketjuihin perustuva videopeli. Sillä on peräti miljoona aktiivista pelaajaa, jotka haluavat yhdistää hauskanpidon ja pelaamisen kryptovaluuttojen tienaamiseen ja rikastumiseen.

Axie Infinity on suhteellisen uusi peli. Se avattiin pelaajille vuonna 2018. Sen suosio kasvoi erityisesti vuonna 2021, kun monet julkisuuden henkilöt mainostivat sitä ja sen edistyksellistä teknologiaa. Lohkoketjuteknologian potentiaali on tunnistettu jo vuosikymmenen ajan. Videopelit ovat yksi viimeisimmistä ja konkreettisimmista keinoista, joilla sitä voidaan hyödyntää. Niinpä Axie Infinity on ollut todellinen edelläkävijä uuden teknologian hyödyntämisestä ja modernin ajan digitaalisen talouden kehittämisessä. Tästä syystä myös sen OpenSea -kauppapaikka on saanut osakseen paljon huomiota.

Mikä on Rarible?

OpenSea – Ostaminen ja myyminen

Kryptovaluuttojen ja samaan teknologiaan perustuvan NFT:n ostaminen ja myyminen tapahtuu itsenäisten kryptopörssien ja kauppapaikkojen välityksellä. OpenSea on yksi suosituimmista ja aktiivisimmista NFT-kauppapaikoista. Siellä Axie Infinityn pelaajat voivat ostaa ja myydä pelin digitaalista sisältöä joko kryptovaluuttoja tai perinteisiä valuuttoja käyttäen.

NFT-markkinat ovat saaneet huomiota ensisijaisesti digitaalisen taiteen markkinoina. Tämä on loogista, sillä digitaalinen taide lienee helpoin tapa ymmärtää NFT-teknologian mahdollisuudet. Sen avulla taiteilijat voivat signeerata digitaaliset taideteoksensa ja myydä niitä ilman välikäsiä tai pelkoa tekijänoikeusrikkomuksista. Todellisuudessa NFT-markkinoista vain noin neljäsosa pyörii taidekaupan ympärillä. Näin ollen Axie Infinityn ja muiden lohkoketjuteknologiaa hyödyntävien pelien ja ilmiöiden merkitystä ei tule väheksyä.

Maailman ensimmäinen NFT-kauppapaikka

Axie Infinity ja OpenSea ovat olleet edelläkävijöitä NFT-markkinoiden kehittämisen saralla. Vaikka NFT-kauppaa on käyty jo niitä ennen, niin OpenSea on ensimmäinen täysin lohkoketjuteknologiaan perustuva alusta ostamiseen ja myymiseen.

OpenSea mahdollistaa mitä erilaisimpien digitaalisten kohteiden kauppaamisen. Kaiken ytimessä on tietenkin Axie Infinity -pelin pelinsisäiset esineet, keräilykohteet ja vastaavat tuotteet. Niiden lisäksi OpenSea on myös digitaalisen taiteen ja verkkotunnusten eli domainien osto- ja myyntialusta.

NFT sijoituskohteena

Vaikka kryptovaluuttojen tavoitteena oli alun perin korvata perinteiset valuutat talouden kaikilla osa-alueilla, tämä ei ole vielä tapahtunut. Tällä hetkellä kryptovaluutat ovat ensisijaisesti sijoituskohteita, joilla rikastuneista sijoittajista kerrotaan lehdissä tarinoita.

Ei siis ole yllättävää, jos monia kiinnostaa OpenSeassa erityisesti sijoitusmahdollisuudet. NFT:t ovat yleistyneet myös sijoituskohteina, ja niiden arvo on viimeisen vuoden aikana suorastaan räjähtänyt. Tämä ei kuitenkaan tee niistä pomminvarmaa sijoituskohdetta. Kyseessä on uusi ja digitaalinen ilmiö, jonka todellista merkitystä on toistaiseksi vaikeaa arvioida. NFT-kaupoille ei siis kannata lähteä takki auki ja dollarinkuvat silmissä. Ostajien ja sijoittajien on oltava vastuullisia, ja muistettava että ostosten arvo voi romahtaa lyhyessä ajassa.

NFT-valuutan lohkoketju
Blogi

Viimeisimmät artikkelit

Lohkoketju ja NFT pelimaailmassa

Lohkoketju ja NFT pelimaailmassa

Lohkoketjut, lohkoketjupelit ja lohkoketjupelaaminen ovat olleet esillä peliharrastajien keskusteluissa ja mediassa viime aikoina. Ne ovat pelialan uusimpia trendejä, joissa hyödynnetään lohkoketjuteknologiaa. Teknologiaa hyödynnetään pelimaailmassa monin eri tavoin, niin perinteisissä peleissä, nettikasinopeleissä kuin ns. GameFi-peleissäkin. Termit eivät kerro paljoakaan tavalliselle tallaajalle, joten seuraavassa kerromme lyhyesti, mitä ne ovat. Mikä lohkoketju? Lohjoketju on ohjelmointiteknologia, jossa data tallennetaan […]

NFT verrattuna kryptovaluuttaan

NFT verrattuna kryptovaluuttaan

NFT:stä ja kryptovaluutasta puhutaan paljon. Kryptovaluutta alkaa käsitteenä olla tuttu jo aika monelle, NFT sen sijaan ei sano monelle edelleenkään yhtään mitään. Molemmat ovatkin asioita, jotka voivat tuntua monimutkaisilta käsittää, varsinkin jos ei ole ollut aiemmin asiasta kiinnostunut. Molemmat ovat kuitenkin asioita, joista kannattaa olla kiinnostunut. Mitä ne sitten ovat? Ja miten ne eroavat toisistaan? […]

Team Liquid ja Illuvium yhdistävät voimansa lohkoketjupelien areenalla

Team Liquid ja Illuvium yhdistävät voimansa lohkoketjupelien areenalla

Lohkoketjuteknologian ja digitaalisen taiteen maailmassa NFT:t (Non-Fungible Tokens) ovat luoneet uuden aikakauden. Tässä artikkelissa käsittelemme tuoreinta ja merkittävää tapahtumaa: eurheilu-organisaatio Team Liquidin ja Illuviumin, lohkoketjupelin kehittäjän, yhteistyötä. Tämä liittouma on merkittävä askel eteenpäin lohkoketjupelien kehityksessä ja tarjoaa uusia näkökulmia NFT-markkinoille. Se saattaa myös tuoda innovaatioita tulevaisuuden rahapeleihin, missä kolikkopelit kaipaavat aina jotain uutta sisältöä ja […]

Ostaminen ja myyminen OpenSea -marketissa

Entä miten OpenSea -kauppapaikka sitten käytännössä toimii? Kaikki kryptovaluutat ja lohkoketjut ovat erillisiä kokonaisuuksia. Niinpä niiden kauppaaminen vaatii erillisen kauppapaikan, jolla transaktiot tapahtuvat yksityishenkilöiden välillä. Tämä voi olla uusille käyttäjille hämmentävää ja jopa pelottavaa. Miten kaupankäynnin turvallisuus ja luotettavuus voidaan taata?

Internet on täynnä toinen toistaan suositumpia nettikauppoja sekä osto- ja myyntisivustoja. OpenSea on monilla tavoin samanlainen kuin perinteiset kauppapaikat. Koska siellä ostetut ja myydyt kohteet ovat digitaalisia lohkoketjujen osia, sitä ei voi täysin verrata esimerkiksi Tori.fi -sivustoon.

OpenSean ja perinteisten osto- ja myyntisivustojen samankaltaisuus perustuu niiden perusideaan. Axie Infinityn pelaaja on saavuttanut pelaamisellaan harvinaisen esineen, jolla on myyntiarvoa. Pelaaja listaa esineen myytäväksi OpenSea -kauppapaikkaan, ja halukas ostaja maksaa siitä pyydetyn summan. Kuulostaa tutulta ja perinteiseltä, eikö vain?

Perinteiseen verkossa tehtyyn käyttäjien väliseen kauppaan on aina kuulunut myös riskinsä. Entä jos myyjä vain vie ostajan rahat, eikä koskaan postita tai tuo lupaamaansa leivänpaahdinta? Tai entä jos kyseiden leivänpaahdin räjähtääkin käsiin ensimmäisellä aamiaisella, ja mahdollisuutta reklamaatioon ei ole?

NFT Art

OpenSea – Turvallisuus ja vastuullisuus

OpenSealla edellä mainittuja uhkakuvia ei tarvitse pelätä. Tämä johtuu siitä, että kaupan osapuolten välinen sopimus ei perustu luottamukseen, vaan lohkoketjuteknologiaan. Yksi teknologian merkittävimmistä mahdollisuuksista on niin kutsutut älykkäät sopimukset. Kun ostettava kohde on osa lohkoketjua, ketju toimii kaupan vahvistajana ja takaajana. Kohde vaihtaa omistajaa vasta sitten, kun ketju on todistanut, että siitä on maksettu sovittu hinta. Koska lohkoketjun koko historia voidaan tarkistaa ketjun jokaisesta osasta, sitä on mahdotonta vääristellä tai manipuloida huomaamattomasti.

Osto- ja myyntitapahtumien turvaamiseen OpenSea käyttää Wywern-protokollaa. Protokolla turvaa kryptovaluuttojen ja NFT:n kauppaamisen reaaliajassa. Myytävän kohteen omistaja vaihtuu, kun protokolla on tarkistanut, että kyseessä on sääntöjen ja sopimuksen mukainen kauppa, jossa valuutta vaihtaa omistajaa ja ostaja saa haluamansa tuotteen.

Digitaalinen lompakko

Kaikkien kryptovaluuttojen ja NFT-kohteiden ostamiseen ja myymiseen vaaditaan erillinen kryptolompakko. Näitä digitaalisia lompakoita käytetään sekä kryptovaluuttojen säilyttämiseen, ostamiseen ja myymiseen. Myös OpenSean käyttäminen vaatii lompakon. Koska Axie Infinity ja sen NFT-esineet perustuvat Ethereum -lohkoketjuun, käytettävän lompakon on oltava yhteensopiva Ethereumin kanssa.

Binance arvostelu

OpenSea -kauppapaikalle liittyminen

Oletko päättänyt ottaa askeleen NFT-kaupankäynnin maailmaan? Tällöin OpenSea on erinomainen paikka aloittaa. OpenSea on yksi suosituimmista ja vakiintuneimmista kauppapaikoista. Lohkoketjuteknologia on niin uusi ilmiö, että jo vasta muutaman vuoden toimineesta OpenSeasta on ehtinyt kasvaa todellinen alan konkari ja edelläkävijä.

Ennen ostamista ja myymistä uuden käyttäjän on hankittava kryptolompakko, joita edellisessä kappaleessa esiteltiin. Tämä lompakko ja OpenSea ovat toisistaan erilliset toiminnot, joten erillisen lompakon hankkiminen on välttämättömyys.

Kun lompakko on otettu käyttöön, ja sitä varten on luotu asianmukaiset käyttäjätunnukset, on aika yhdistää se ja OpenSea. Päästäkseen alkuun ostamisessa ja myymisessä, lompakkoon kannattaa tallettaa jonkin verran Ether-valuuttaa, joka on OpenSean oletusvaluutta. Yhdistämisen jälkeen OpenSean käyttöliittymä näyttää kaikki käyttäjän omistamat valuutat ja NFT:t.

OpenSean navigointi

Uudelle käyttäjälle OpenSean käyttäminen voi olla aluksi haastavaa. Vaikka kauppapaikan käyttöliittymä on varsin hyvä, sivu vyöryttää käyttäjän silmille valtavan määrän informaatiota. Kohteiden määrät, huutokauppojen käänteet ja muut kaupankäynnin konkreettiset vaiheet voivat olla vaikeasti ymmärrettäviä.

Jotta uusi käyttäjä pääsisi helposti alkuun ostamisessa ja myymisessä, OpenSean hakukoneeseen ja myytävien kohteiden kategorisointiin on panostettu kunnolla. Jos ostaja tietää mitä haluaa, tai myyjä haluaa tarkistaa omistamiensa tuotteiden hinnat, hakukoneen avulla tarpeellinen tieto löytyy hetkessä. Lisäksi lajittelutyökalut auttavat käyttäjiä jakamaan valikoimaa esimerkiksi tuotteiden tyypin tai yleisimpien lajittelukriteerien mukaan. Näitä kriteerejä ovat muiden muassa seuraavat:

  • Viimeisimmät myytäviksi listatut kohteet.
  • Pian päättyvät huutokaupat.
  • Katsotuimmat ja suosituimmat kohteet.
  • Korkein tai matalin hinta.

Kaiken kaikkiaan OpenSean aluksi kaoottiselta näyttävää ulkoasua ei kannata säikähtää. Kunhan mukana on kunnollinen ja luotettava kryptolompakko, tervettä maalaisjärkeä ja roimasti kärsivällisyyttä, niin OpenSea on erinomainen paikka aloittaa oma NFT-kaupankäynti ja sijoittaminen.

Kauppapaikan avaintermit

OpenSean toimintaperiaatteet avautuvat helposti muutaman peruskäsitteen ja konseptin ymmärtämisen jälkeen.

NFT marketplace

On Sale

OpenSean valikoimissa voi tarkastella kaikkia mahdollisia kohteita, joita siellä voi kaupata. Tämä ei tarkoita, että kaikki nähtävissä olevat kauppatavarat olisivat oikeasti myynnissä. Myytävät tuotteet on merkitty ”On Sale” -tekstillä, joka erottaa ne vain esittelyssä olevista kohteista.

Has Offers

Himotuimmista ja harvinaisimmista kohteista käydään kovaa kilpailua. Jos myynnissä on esine, josta useampi käyttäjä on tehnyt tarjouksen, niin se merkitään ”Has Offers” -tekstillä.

Pre Sale

Pohjimmiltaan OpenSea on Axie Infinity -pelin jatke, ja näin ollen myös sen markkinat riippuvat pelin kehittäjien päätöksistä ja visioista. Markkinoilla on siis myös esineitä, jotka eivät vielä ole olemassakaan, edes virtuaalisessa muodossa. Nämä esineet merkitään ”Pres Sale” -tekstillä, ja ne tulevat osaksi Axie Infinityn maailmaa tulevaisuudessa tapahtuvien päivitysten myötä.

Has Bounty

Jotta kaupankäynti OpenSealla pysyisi mahdollisimman aktiivisena, ja käyttäjät löytäisivät heidän toiveitaan täyttäviä kohteita, käyttäjät voivat suositella kohteita toisilleen. Jos kohde on merkattu ”Has Bounty” -tekstillä, käyttäjät voivat saada itselleen pieniä etuja, jos he suosittelevat kohdetta toisille käyttäjille.

Auctions

Monet OpenSean myyntikohteista ostetaan huutokaupan jälkeen. ”Auction” -merkintä kertoo käyttäjille, että kyseessä on aktiivinen huutokauppa. Tästä selitämme lisää myöhemmin.

Bundles

Osa OpenSean myyntikohteista on todella hintavia, kun toiset taas erittäin halpoja. Halpoja kohteita voi myydä myös yhteen niputettuina pakkauksina. Nämä käyttäjät tunnistavat ”Bundle” -merkinnästä.

Kaiken kaikkiaan OpenSean käytön oppii nopeasti, jos siihen malttaa keskittyä kunnolla. Hakukone, lajittelutyökalut ja muut ostamista ja myymistä helpottavat kikat ovat pohjimmiltaan yksinkertaista sorttia. Jotta uusi käyttäjä välttyisi ikäviltä ja karvailta ostokokemuksilta, sivuston toimintaa kannattaa kokeilla ensin pienten ja halpojen ostosten muodossa. Näin mahdolliset virheet eivät koidu kalliiksi.

Binance arvostelu

Ostaminen käytännössä

OpenSea ilmoittaa kohteiden hinnat aina Ether -kryptovaluutassa. Tästä käytetään yleisesti lyhennettä ETH. Käytännössä ostamiseen kuitenkin käytetään wETH -tokeneita. Näiden arvo on kiinteästi ankkuroitu Etheriin, ja valuutta voi vaihtaa tokeneihin OpenSean välityksellä. Tämä saattaa tuntua monimutkaiselta ja epäkäytännölliseltä, mutta käytännössä asia hoituu helposti. Tokeneita käytetään, jotta sivusto toimisi mahdollisimman sujuvasti, ja teknisiltä ongelmilta vältyttäisiin.

OpenSean -kohteet myydään joko huutokaupassa tai kiinteällä, myyjän päättämällä hinnalla. Kiinteät hinnat ovat ostajan ja myyjän näkökulmista nopea ja yksinkertainen keino käydä kauppaa. Myyjä päättää hintapyynnön, ja ensimmäinen ostaja, joka on tehnyt ostopäätöksen, maksaa pyydetyn hinnan. Tämän jälkeen NFT vaihtaa omistajaa.

Huutokaupat

Osa myytäviksi listatuista kohteista myydään huutokaupan jälkeen. Huutokauppoja on kahdenlaisia.

Ensimmäinen huutokauppojen tyyli on nimeltään englantilainen huutokauppa. Tällaisessa huutokaupassa myyjä päättää tuotteen lähtöhinnan. Tämän jälkeen ostajat tarjoavat siitä suurempia summia, kunnes kukaan ei enää ole valmis korottamaan hintaa. Korkeimman tarjouksen tehnyt ostaja maksaa tarjouksensa summan, ja kohde vaihtaa omistajaa.

Toinen tapa, jolla huutokauppa voidaan järjestää, on nimeltään hollantilainen huutokauppa. Hollantilaisessa huutokaupassa myyjä päättää lähtöhinnan, huutokaupan keston sekä kohteen minimihinnan. Toisin kuin englantilaisessa variaatiossa, hollantilaisessa huutokaupassa myytävän kohteen hinta laskee koko ajan. Jos kukaan ei halua ostaa kohdetta lähtöhinnalla, hintaa lasketaan, kunnes ensimmäinen ostaja on valmis maksamaan sen summan. Hinta ei kuitenkaan voi laskea ennalta määrätyn minimihinnan alle. Näin myyjä voi varmistaa, että kohdetta ei myydä alle sen markkinahinnan, ja potentiaaliset ostajat voivat ottaa riskejä ja jättää ostamisen myöhempään odottaen hinnan laskua.

Bundle – Monta NFT:tä samassa paketissa

Suuri osa OpenSean välityksellä tehdyistä kaupoista on niin kutsuttujen Bundlejen ostoja ja myymisiä. Bundle koostuu monesta NFT:stä, jotka myydään tai ostetaan yhtenä suurena kokonaisuutena. Bundle voi sisältää enintään 30 esinettä, sillä tätä suuremmat bundlet aiheuttaisivat ongelmia OpenSean sujuvuudelle ja tietoturvallisuudelle.

Kustannukset ja valuutat

Mikään kauppapaikka ei pysy pystyssä. OpenSea ei ole poikkeus tässäkään suhteessa. OpenSea kuitenkin väittää, että heidän kulunsa ostajille ja myyjille ovat pienemmät kuin millään toisella NFT-kauppapaikalla. 2,5 % kaikista myynneistä tilitetään OpenSealle. Tämä on vähemmän kuin monilla muilla kauppapaikoilla, joissa myyntikulut saattavat olla jopa kolminkertaiset. Kustannukset jäävät aina myyjän maksettaviksi. Ostajat eivät maksa muuta kuin myyjän pyytämän hinnan.

Kuten tässäkin tekstissä on moneen kertaan mainittu, OpenSean tärkein ja yleisin maksuväline on Ether -kryptovaluutta. Tämä johtuu siitä, että Axie Infinity perustuu samaan Ethereum -lohkoketjuun kuin Ether.

Ether ei kuitenkaan ole ainoa maksuvaihtoehto. Tällä hetkellä OpenSean hyväksymiä kryptovaluuttoja on satoja. Kun myyjä listaa kohteen sivustolle, tämä päättää hintapyynnön lisäksi myös valuutat, joilla ostaja voi kohteen ostaa. Mahdollisia maksutapoja ovat esimerkiksi kryptovaluutoista suurin, eli Bitcoin, ja erilaiset stablecoinit. Nämä ovat kryptovaluuttoja, joiden arvo ei heilu muiden valuuttojen tapaan.

Myyjien ja ostajien kontrollointi

Lähtökohtaisesti OpenSea on varsin vapaamuotoinen tori, jolla myyjillä ja ostajilla on suuri vastuu kaupankäynnin toimimisesta. Jotta huijauksilta, epäasialliselta käytökseltä ja muulta markkinoiden terrorisoinnilta vältyttäisiin, sivustolla ja käyttäjillä on pari työkalua käytössään.

Asialliset myyjät, jotka ovat käyneet kauppaa pitkään ja sääntöjen mukaisesti, sertifioidaan sinisellä merkillä. Ostajat tunnistavat tästä luotettavimmat myyjät. Sekä ostajat että myyjät voivat myös ilmiantaa sääntöjä rikkovia ja epäasiallisesti käyttäytyviä käyttäjiä. Lisäksi sivusto vaatii myyjiä tunnistautumaan monin eri keinoin, joten olemattomien tai varastettujen kohteiden myyminen on käytännössä mahdotonta. Kaiken kaikkiaan OpenSea ottaa turvallisuuden ja vastuullisuuden vakavasti. NFT-markkinat ovat uusi ilmiö. Jotta ne vakuuttaisivat asemansa sijoittajien ja kuluttajien keskuudessa, turvallisuuden laiminlyönnille ei ole sijaa.

OpenSean ja NFT:n tulevaisuus

NFT-markkinat ovat syntyneet käytännössä viimeisen viiden vuoden aikana. Siksi ne eivät vielä ole kasvaneet lopullisiin mittoihinsa. NFT ja lohkoketjuteknologia tarjoavat rajattomasti mahdollisuuksia digitaalisen talouden ja kaupankäynnin kehittämiseen. Esimerkiksi alussa mainitut taiteilijat, graafiset suunnittelijat ja monet muut visuaalisten aiheiden parissa työskentelevät ammattikunnat voivat hyödyntää lohkoketjuteknologiaa monin tavoin. Lisäksi monet harrastukset, kuten keräilykortit, tulevat ennen pitkää hylkäämään fyysisen muotonsa, ja niistä tulee digitaalisia ilmiöitä. Lohkoketjuteknologia mahdollistaa autenttisuuden ja alkuperäisyyden kaltaisten ilmiöiden sähköistymisen paremmin kuin vaihtoehtoiset teknologiat.

OpenSeasta puhuttaessa myös Axie Infinityn asema on aina huomioitava. Koko kauppapaikka on syntynyt pelin sisäisten esineiden kauppaamista varten. Jos pelin suosio loppuu lyhyeen, niin OpenSean merkitys vähenee. Kenties tulevaisuudessa OpenSea voi laajentaa toimintaansa kattamaan yhä monipuolisempia NFT-kohteita, ja irtaantumaan pelistä riippumattomaksi kauppapaikaksi.

OpenSean tulevaisuus riippuu pitkälti kryptovaluuttojen ja NFT:n yleistymisestä. Ensimmäiset kryptovaluutat syntyivät noin vuosikymmen sitten. Niiden asema yhteiskunnassamme ja taloudessa ei ole vielä vakiintunut, ja niiden tulevaisuutta on vaikeaa ennustaa. Niiden suurimmaksi riskiksi on usein nimetty markkinoiden anarkistisuus ja hintojen rajut heittelyt. OpenSean kaltaisilla toimijoilla on suuri vastuu lohkoketjujen tulevaisuuden kannalta. Ilman sääntelyä ja organisoituja osto- ja myyntiympäristöjä NFT-markkinat eivät tule vakuuttamaan konservatiivisempia ja perinteisen talouden nimeen vannovia kuluttajia. OpenSea on tehnyt esimerkillistä työtä osoittaessaan, että vastuulliset ja turvalliset lohkoketjumarkkinat eivät ole vain fantasiaa, vaan totisinta totta.