NFT Turvallisuus

NFT merkeistä on tullut vuosien saatossa koko ajan suositumpia, mikä tietenkin tarkoittaa sitä, että niille on koko ajan entistä enemmän erilaista käyttöä. Tietenkin mitä suositumpia näistä keksinnöistä on tullut, sitä tärkeämpää on, että osaat aivan varmasti käyttää niitä. Sillä tavalla voit varmistaa, että et tule tippumaan matkasta pois.

Yksi tärkeimmistä asioista, joista sinun tulee oppia aloittaessa tutustumaan NFT merkkeihin on tietenkin turvallisuus. Tämä on hyvin tärkeä asia, koska monia mietityttää jopa se, ovatko kyseiset mahdollisuudet turvallisia. Vastaus on kyllä, mutta niitä pitää osata käyttää turvallisella tavalla. Tämä artikkeli tulee vastaamaan juuri tähän  asiaan. Aloitetaan, jotta voit aloittaa tutustumaan NFT merkkeihin huolella.

Kryptot ovat kasvaneet vuosien saatossa jättimäiseksi

NFT merkit ovat tietenkin osa kryptovaluuttojen maailmaa. Tämä tarkoittaa siten sitä, että ne eivät olisi olemassa ilman kryptovaluuttoja. Kryptovaluutat ovatkin kasvaneet vuosien saatossa koko ajan suuremmiksi, valloittaen yhä suurempia alueita. Nyt niitä voidaan käyttää todella moniin asioihin, kuten krypto kasinoilla maksamiseen tai moniin muihin vaihtoehtoihin.

Mitä enemmän kryptovaluutat kasvavat suosiossaan, sitä enemmän niille keksitään erilaisia käyttötarkoituksia. Tämä tietenkin näkyy myös NFT merkeissä. Ne toimivat selkeästi yhdessä kryptovaluuttojen kanssa, luoden monia erilaisia mahdollisuuksia kaikenlaisille käyttäjille.

NFT merkkien tärkeys

NFT on lyhenne nimestä “Non Fungible Tokens”. Toisin sanoen nämä ovat merkkejä, jotka toimivat digitaalisessa maailmassa, lohkoketjujen päällä. Näitä merkkejä voidaan käyttää hyvin moniin erilaisiin asioihin. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että niille ei ole paljoa erilaisia rajoituksia. Sen takia ne mahdollistavat monia erilaisia mahdollisuuksia erilaisille käyttäjille.

NFT merkkejä voidaan käyttää esimerkiksi digitaalisessa taiteessa, musiikissa tai vaikka videoiden käytössä. Siten niitä voidaan käyttää moniin erilaisiin asioihin, mikä tekeekin niistä juuri näin suosittuja ja mielenkiintoisia. Tämän kaiken ansiosta tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea se voi mahdollistaa tulevaisuudessa. Kuitenkin kaiken kaikkiaan, sen jo nyt luomat mahdollisuudet kertovat, kuinka tärkeä NFT merkit tulevat olemaan myös tulevaisuudessa.

Turvallisuus on aina erittäin tärkeä asia

Koska NFT merkit ovat selkeästi tärkeitä, ja niistä tulee koko ajan turvallisempia, tietenkin niiden turvallisuudesta tulee koko ajan tärkeämpi aihe. Jos tiedät edes jotain lohkoketju teknologiasta tiedät niiden takaavan korkean tason turvallisuuden. Koko lohkoketju teknologia on luotu kirjaimellisesti juuri turvallisuuden toiminnan takamaista varten.

Silti, nykyään on olemassa monia huijauksia ja muita epämiellyttäviä asioita, joita halutaan tietenkin välttää. Tämän takia sinun tulee ehdottomasti tietää, miten NFT merkkejä voidaan säilyttää ja käyttää turvallisella tavalla. Näin voit käyttää NFT merkkejä täysin ilman minkäänlaisia turhia huolia.

NFT Huijaukset

Ensimmäisenä välttääksesi kaikki mahdolliset huijaukset, sinun  tulee tietenkin olla täysin tietoinen kaikista erilaisista riskeistä.  Yksi ensimmäinen näistä riskeistä on tietenkin kaikki erilaiset NFT huijaukset. Nimittäin hyvin monet voisivat olettaa, että NFT merkit eivät sisällä minkäänlaisia riskejä johtuen lohkoketju teknologian luomasta turvallisuudesta. Asia ei ole kuitenkaan valitettavasti ihan näin yksinkertainen.

NFT merkkien maailmaan kuuluu joitakin huijauksia. Tietämällä niistä ja ymmärtämällä, miten ne oikein toimivat, sinun tulee olemaan tietenkin huomattavasti helpompaa välttää ne. Siitä syystä seuraavaksi käsittelemme aivan kaiken mahdollisen siitä, miten erilaiset huijaukset toimivat NFT merkkien maailmassa.

NFT merkeistä on tullut suositumpia

On tietenkin hyvä ottaa huomioon, että syy siihen, miksi huijauksia on alkanut olemaan enemmän johtuu yhdestä yksinkertaisesta syystä. Nimittäin nyt NFT merkeistä on tullut koko ajan suosituimpia. Siitä syystä niistä on tullut yleisempiä jopa musiikin maailmassa.

Samaan aikaan kaikki eivät tutustu siihen, mitä NFT merkit oikeastaan edes ovat. Siitä syystä he eivät oikein ymmärrä sitä, mitä NFT merkit ovat. Tämä mahdollistaa kaikenlaisille huijauksille onnistumisen. Siitä syystä, ensimmäinen asia, jolla voit välttää erilaiset NFT huijaukset on yksinkertaisesti oppimalla, mitä ne edes ovat. Tämän jälkeen sinun tulee oppia muista asioista niin, että kaikki asiat ovat sinulle täysin selkeitä.

Väärennetyt markkina-alueet

Ensimmäinen asia on väärennetyt markkina-alueet. Nimittäin suuri osa aloittelevista krypto maailman käyttäjistä aloittavat myymään ja ostamaan NFT merkkejä ja kryptovaluuttoja juuri markkina-alueilla. Koska nämä ovat aloittelevien käyttäjien suosimia vaihtoehtoja, ne ovat tietenkin myös sopivia kaikenlaisille huijauksille.

Väärennetyt markkina-alueet voivat näyttää hyvin erilaisilta. Sinun tulee oppia tunnistamaan turvalliset vaihtoehdot kaikkien mahdollisuuksien joukosta. Voit käyttää erilaisia netistä löytyviä oppaita tähän asiaan kuten tietenkin myös muiden käyttäjien arvosteluja. Voit itse asiassa löytää kokonaisia sivustoja, jotka keskittyvät eri vaihtoehtojen arvosteluun. Niiden avulla sinun tulee olemaan helppoa tunnistaa, mikä voisi olla sinulle sopiva mahdollisuus.

Yleisesti ottaen aloittelevana käyttäjänä sinun on paras tutustua kaikista tunnetuimpiin mahdollisuuksiin. Näin tekemällä voit olla varma siitä, että valitsemasi vaihtoehto on aivan varmasti kaikista luotettavin mahdollisuus.

Tietojen kalastus

Toinen yleinen NFT huijaus on tietojen kalastus. Tämä voi tapahtua monilla eri tavoilla, mikä tekee siitä tietenkin vaarallisen ja uhkaavan. Näihin kuuluu esimerkiksi erilaiset huijaus viestit, joita voidaan lähettää NFT merkkien käyttäjille. Tämä voi esimerkiksi tapahtua lähettämällä sinulle erilaisia huijausviestejä. Jos saat minkään epämääräisen sähköpostiviestin tai tekstiviestin ja se sisältää linkin, älä ikinä klikkaa tätä linkkiä suoraan. Tutustu ehdottomasti ensimmäisenä siihen, onko kyseessä huijausviesti vai ei. Voit tehdä tämän ottamalla eri tavalla yhteyttä palveluun. Näin saat tietää, lähettävätkö he tämän kaltaisia viestejä vai ei.

Identiteettivarkaus

Samankaltaisella tavalla, myös identiteetti varkaudet ovat varsin yleisiä NFT merkkien maailmassa. Näitä tehdään myös samankaltaisilla tavoilla kuin aikaisemmin mainitsemamme tietojen kalastus huijaukset. Toisin sanoen, voit saada epämääräisiä sähköpostiviestejä, tekstiviestejä tai jopa puheluita, joiden avulla pyritään varastamaan tietojasi.

Yleisesti kannattaa vain pitää mielessä, että sinun ei kannata vastata epämääräisiin puheluihin tai tekstiviesteihin. Jos niissä on minkäänlaisia kummallisia linkkejä, näitä ei kannata avata. Yleensä, jos joku tarjous vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei yksinkertaisesti ole totta.

Tämän kaltaiset yritykset eivät kysele tärkeitä tietojasi puhelimitse. Jos saas siis epämääräisen puhelun, jonka avulla pyritään keräämään erilaisia tietoja sinusta, tähän kannattaa suhtautua epäilevästi. Tällä tavalla voit välttää identiteettivarkaudet.

Matonvetohuijaukset

Tietenkin kaikki tietävät, että kryptovaluuttojen maailma on hyvin nopea, ja se on todellakin täynnä erilaisia yllätyksiä, joihin ei voida varautua ollenkaan etukäteen. Silti on hyvä huomioida, että NFT maailmassa on joitakin niin sanottuja matonvetohuijauksia. Näillä tarkoitetaan sitä, että NFT merkille tai niiden kokoelmalle kerätään hyvin paljon huomiota markkinoinnin ja sosiaalisen median avulla.

Sitten, kun tulee aika vihdoin julkistaa tämä kokoelma, se onkin huijaus. Siten monet ihmiset ovat hankkineet kyseistä vaihtoehtoa ja sijoittaneet sitä, ja tulevat sitten pettymään. Tällä menetelmällä ollaan valitettavasti huijattu jopa todella suuria summia ihmisiltä.

Pump & Dump Huijaukset

Yksi hyvin kuuluisa krypto maailman huijaus on niin sanottu Pump & Dump. Tämä huijaus on hieman samankaltainen kuin matonaltavetohuijaus, mutta eroaa kuitenkin selkeästi. Tämä tarkoittaa sitä, että yksi henkilö tai ryhmä pumppaa tiettyä kryptovaluuttaa tai NFT merkkiä. Toisin sanoen he käyttävät esimerkiksi sosiaalista mediaa hehkuttaakseen sitä kuinka kaikkien tulisi hankkia juuri tätä merkkiä itselleen. Sitten, kun monet ihmiset ovat hankkineet niitä, he yhtäkkiä myyvät valuuttansa pois.

Näin tekemällä, he onnistuvat keräämään suuret summat itselleen. Kuitenkin samalla tämä myös pudottaa kyseisen kryptovaluutan summan kokonaan alas. Tästä syystä kaikki ne sijoittajat, jotka ovat hankkineet sitä mainonnan johdosta, joutuvat pettymään sijoituksensa epäonnistumisen johdosta.

Jos huomaat yhtäkkiä yhden NFT merkin tai kryptovaluutan nousevan kaikkien hehkuttamaksi vaihtoehdoksi, tähän asiaan kannattaa suhtautua hieman varovaisesti. Näin voit olla varma siitä, että et tule pettymään.

Miten voit suojella NFT merkkejäsi?

Kuten huomaat, NFT merkkien ja kryptovaluutan maailmassa on itse asiassa olemassa monia erilaisia riskejä, jotka voivat uhata sinun NFT merkkejäsi. Tästä syystä sinun pitää tietenkin oppia, miten voit suojata sinun merkkejäsi parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä tietenkin alkaa tietämällä kaikista erilaisista riskeistä, jotka käsittelimme juuri äsken.

Nyt seuraavaksi tulet oppimaan erilaisista keinoista siihen, miten voit välttää nämä riskit. Joten aloitetaan, jotta voit löytää juuri sinulle sopivimmat keinot ja voit aloittaa niihin tutustumisen parhaalla mahdollisella tavalla mahdollisimman helposti.

Käytä luotettavia krypto lompakoita ja markkina-alueita

Tietenkin ensimmäinen asia on turvallisten markkina-alueiden käyttö. Tämä onnistuu varsin helposti nykyään. Sinulla on muutama erilainen mahdollisuus tämän asian oppimiseen. Tietenkin voit opetella itse tunnistamaan turvalliset sivut kokonaisuudessaan. Tämä on varsin helppo asia opetella, mutta se ei ole helpoin tapa.

Nimittäin voit käyttää erilaisia arvostelu sivustoja tämän asian kanssa. Niiden avulla sinun tulee olemaan huomattavasti yksinkertaisempaa ja nopeampaa löytää turvallisia vaihtoehtoja. Nämä sivustot ovat nimittäin listanneet kaikki eri mahdollisuudet, ja keskittyvät niiden turvallisuus tekijöihin. Siten voit löytää tietoa siitä, ovatko ne luotettavia vai eivät.

Tämän lisäksi, sinun tulee varmistaa, että käytät turvallisia lompakoita NFT merkkien säilyttämiseen. Tähän on olemassa monia eri mahdollisuuksia, ja voit löytää niitä samalla tavalla kuin myös turvalliset markkina-alueet. Sinun tulee kuitenkin ottaa ehdottomasti huomioon, että nämä vaihtoehdot sisältävät kahdenlaisia lompakoita. Kylmät ja kuumat lompakot ovat tarkoitettu erilaisiin säilytys ja käyttötarkoituksiin.

Kylmät lompakot sopivat pitkäaikaiseen säilytykseen, kun taas kuumat lompakot soveltuvat päivittäiseen käyttöön. Siitä syystä sinun pitää valita juuri sinun käytölle sopiva vaihtoehto.

Aktivoi turvallisuusasetukset uudessa krypto lompakossa

Kun olet valinnut juuri sinun käyttöösi sopivan lompakon, sinun pitää tietenkin ottaa kaikki turvallisuus asetukset käytäntöön. Nämä mahdollisuudet riippuvat aina hieman siitä, mitä lompakkoa oikein käytät. Kuitenkin yleisesti ottaen niihin voi kuulua esimerkiksi se, miten kirjaudut sisään lompakkoosi. Tutustu kaikkiin sinun uuden lompakkosi mahdollisuuksiin, ja ota mahdollisimman monet niistä käytäntöön.

Katso tarkalleen mihin pistät varasi

Tietenkin sinun tulee huolehtia myös siitä, mihin oikein pistät varasi. Toisin sanoen, älä hanki NFT merkkejä ihan noin vain, asiaa sen enempää miettimättä. Sen sijaan, sinun pitäisi ehdottomasti harkita sitä, mikä on kaikista sinulle sopivin projekti.

Loppujen lopuksi, NFT merkkien hankkiminen ja myyminen on sijoittamista. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että niitä ei kuulu ostaa noin vain. Kukaan ei varmasti sijoittaisi perinteisiin kohteisiin asiaa sen enempää miettimättä, ja krypto maailman vaihtoehtoja tulee käsitellä samalla tavalla.

Jos olet kiinnostunut kohteesta, on suositeltavaa tutustua siihen hieman enemmän ensimmäisenä. Tällä tavalla voit olla varma siitä, että kyseinen kohde on ainakin mahdollisimman turvallinen, mikä on jo hyvä askel korkean volatiliteetin krypto maailmassa.

Vältä epämääräisten linkkien klikkaamista

Olemme maininneet tämän asian jo muutaman kerran, mutta sitä ei todella voi mainita liian montaa kertaa. Tämä on se, että älä ikinä klikkaa epämääräisiä linkkejä. Tuli sinulle sitten sähköpostiin, tekstiviestitse tai millä vain muulla kommunikaatio tavalla linkkejä, sinun ei kuulu klikata näitä noin vain.

Jos saat viestin uskomattomasta mahdollisuudesta, joka vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se oletettavasti on. Jos sinua ikinä epäilyttää jokin vaihtoehto, voit aina ottaa sen lähettäjään yhteyttä toista kautta. Jos esimerkiksi saat epämääräisen sähköpostin käyttämästäsi markkina-alueelta, voi olla hyvä idea ottaa heihin yhteyttä live chat palvelun kautta. Näin voit varmistaa, että he ovat varmasti viestin takana. Jos he eivät ole, voit olla avaamatta sitä.

Sama pätee niin sanotusti pelottaviin viesteihin. Erilaiset Uhka viestit ovat nousseet viimeisten vuosien saatossa. Jos saat tekstiviestin siitä, että olisit yhtäkkiä menettänyt tuhansia NFT merkkejä, kannattaa ensimmäisenä hengittää rauhallisesti sisään. Älä klikkaa tämän viestin sisältämää linkkiä, vaan käy tarkistamassa asia erikseen eri kautta. Näin voit olla varma siitä, että kyseessä oli huijausyritys.

Suojele avainsanaa

Avainsana on hyvin tärkeä turvallisuus keino, jota käytetään hyvin paljon kryptovaluuttojen maailmassa. Tämän takia on hyvin tärkeää, että pidät sen turvassa parhaalla mahdollisella tavalla. Avainsanaa käytetään esimerkiksi lompakoissa ja markkina-alueilla.

Paras idea sen turvalliseen säilytykseen on yksinkertaisesti kirjoittaa avainsana ylös. Tämä kannattaa tehdä perinteisesti paperille kirjoittaen. Tämän tekemällä voit olla varma siitä, että kukaan ei voida sitä elektronisesti. On kuitenkin tärkeää, että kirjoitat avaimen talteen paperille niin, että avain ei huku. Tällä tavalla se tulee pysymään turvassa myös tulevaisuudessa.

Suojele yksityisyyttäsi

Vaikka NFT merkkien omistaminen on hienoa, ja sitä voidaan pitää jopa tietynlaisena status symbolina, tästä asiasta ei kannata niin sanotusti huudella. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun ei kannata esimerkiksi kertoa sosiaalisessa mediassa, kuinka paljon kryptovaluuttaa sinulla on, tai mitä upeita NFT merkkejä olet kerännyt.

Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että tämä voi kerätä hyvin paljon sellaista huomiota, jota et todellakaan halua. Toisin sanoen, jotkin asiat kannattaa pitää yksityisenä tietona, ja nämä kuuluvat esimerkiksi juuri siihen. Siten et kerää huomiota huijareilta ja varkailta, minkä tietenkin haluat ehdottomasti välttää.

Pysy trendien mukana

Koska kryptovaluuttojen maailma ja NFT merkit muuttuvat koko ajan entistä enemmän, tietenkin myös turvalliseen käyttöön on tehty koko ajan enemmän mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja. Niitä tullaan myös tekemään entistä enemmän samalla kun teknologia kehittyy.

Sinun kannattaa pyrkiä pysymään näiden trendien mukana. Niiden avulla voit varmistaa, että sinulla on käytössä kaikki parhaat ja viimeisimmät keinot. Siten voit olla aina varma siitä, että juuri sinun NFT merkkisi on varmasti pidetty turvassa parhaalla mahdollisella tavalla.

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä

Kaiken kaikkiaan, on hyvin tärkeää, että huolehdit turvallisuudesta, kun olet hankkinut NFT merkkejä. Itse asiassa on paras tutustua tähän aiheeseen hyvin paljon jo etukäteen. Näin tekemällä voit nimittäin olla varma siitä, että olet mahdollisimman valmis turvalliseen NFT merkkien hankkimiseen ja tietenkin käyttämiseen.

Seuraavaksi, voit siis alkaa perehtymään turvallisiin lompakoihin ja markkina-alueisiin. Valitsemalla heti kaikki turvalliset vaihtoehdot käytettäväksi, sinun ei tarvitse huolehtia missään vaiheessa. Muista vain, että saatat haluta hankkia sekä kylmän että kuuman lompakon käytettäväksi. Älä siis unohda tutustua molempiin turvallisiin mahdollisuuksiin. Näin voit varmasti löytää turvalliset mahdollisuudet ja aloittaa NFT merkkien turvallisen käytön.