Erilaiset maksuvaihtoehdot nettipeleissä

Internetin läpimurron jälkeen, joka tapahtui 2000-alkupuolella tapahtui monella eri teknologian alalla isoja muutoksia. Yleensä nämä asiat olivat positiivisia, koska internet mahdollisti monia uusia asioita viihdekäytön puolesta. Esimerkiksi videopeliala alkoi nopeasti laajentumaan yhä enemmän ja enemmän internetin puolelle moninpelien muodossa tarjoten pelaajille uusia ja erilaisia pelikokemuksia. Myös rahapelit siirtyivät pikku hiljaa nettiin, koska netin käyttö ihmisten keskuudessa jatkoi kasvuaan, ja kysyntä näille palveluille netin kautta kasvoi koko ajan.

Ilmaista lounasta ei ole

Palveluiden käytöstä pitää yleensä ottaen maksaa rahaa, mikä on ihan normaali käytäntö, ja netin kautta käteisen rahan käyttö ei tietenkään onnistu, niin vuosien kuluessa on maksuvälineiden käytössä tapahtunut paljon kehitystä ja monipuolistumista. Tätä on osaltaan auttanut teknologian ja elektroniikan kehitys älypuhelinten ja tablettien muodossa, koska nämä laitteet mahdollistavat myös langattomat maksut käyttäen monia erilaisia maksunvälittäjiä ja palveluita.

Vaihtoehtojen runsaus pelaajille nykypäivänä

Nettipelien pelaajat ovat nykyään maksuvaihtoehtojen suhteen onnellisessa asemassa, koska yleensä ottaen lähes jokaisella maksullisella pelisivustolla tai pelikaupalla on tarjota useampia erilaisia maksuvaihtoehtoja pelaajien iloksi. Tämä on tärkeää, koska kaikki pelaajat eivät käytä samoja maksuvälineitä. Jotkin ihmiset suosivat esimerkiksi luottokortteja, pankkisiirtoja tai esimerkiksi PayPalia tai jotain toista samankaltaista maksuvaihtoehtoa. Toiset pelaajat taas saattavat nykyään suosia vaikka kryptovaluuttojen käyttöä tai esimerkiksi Apple Pay:ta tai Google Pay:ta, jotka molemmat ovat langattomia maksuvaihtoehtoja. Näitä kahta sovellusta voi nykyään käyttää myös monissa fyysisissä ostospaikoissa. 

Mikäli kuluttaja ei ostoksia tehdessään löydä sopivaa maksutapaa, niin voi olla että kyseinen henkilö saattaa hylätä ostoksen teon, ja siirtyä jonkin toisen pelisivuston käyttäjäksi. Kuten edellä mainittiin, niin onneksi nykyään maksuvaihtoehdot ovat monipuolisia, ja voisi olettaa melko harvoin kuluttaja joutuu tilanteeseen, missä hän ei löydä hyvää tapaa maksaa palvelusta.

Käymme tässä artikkelissa läpi joitakin erilaisia maksutapoja, joita voit nykyään käyttää erilaisilla pelisivustoilla. Riippuen peligenrestä ja pelisivustosta maksuvaihtoehdot voivat vaihdella hyvinkin laajasti laidasta laitaan, esimerkiksi PokerStars voi tarjota täysin erilaisia maksuvaihtoehtoja, kuin esimerkiksi vaikka Steam, joka on netin suosituin ostospaikka Windows-peleille.

Nettipelit ja suosituimpia maksuvaihtoehtoja

Netissä löytyy nykyään yllin kyllin erilaisia nettipelisivustoja, joilla voit pelata videopelejä, tai ostaa pelejä, joita voit sitten pelata joko netin välityksellä moninpelinä tai yksinpelinä joko tietokoneella tai pelikonsolilla. Kannattaa myös muistaa, että ajan myötä maksuvaihtoehdot saattavat muuttua, monipuolistua ja joitakin vaihtoehtoja saatetaan poistaa palvelun toimesta. Joidenkin maksuvaihtoehtojen suhteen voi olla myös maakohtaisia rajoituksia, eli jos jokin maksunvälittäjä toimii tietyssä maassa, niin se ei välttämättä toimi jossain toisessa maassa.

Älä unohda vanhaa kunnon perinteistä luottokorttia

Perinteiset luottokortit ja pankkikortit pitävät edelleen suosionsa kuluttajien keskuudessa, vaikka niiden rinnalle onkin ilmestynyt monia uusia vaihtoehtoja. Tämä johtunee varmaan osaltaan siitä, että lähes jokaisella ihmisellä on tätä nykyä pankkitili, ja luonnollisesti tiliin on monesti liitetty maksukortti, olipa se sitten esimerkiksi vaikka Visa tai Mastercard. Tämän kivuttomuuden takia näiden korttien suosio ei ole juurikaan hiipunut vuosien saatossa, ja tätä nykyä lähes kaikilla pelisivustoilla on maksuvaihtoehtona erilaisia luottokortteja. Mikäli sinulla on vain luottokortti, niin yleensä ottaen voit olla huoletta olipa pelisivusto lähestulkoon mikä tahansa pelin tyypistä riippumatta.

Mainitsiko joku PayPalin?

Jos et ole elänyt tynnyrissä, niin varmastikin olet kuullut maksunvälittäjästä nimeltä PayPal. PayPal on simppeli ja turvallinen tapa maksujen tekoon netissä, ja se on käytössä myös monella pelisivustolla ja pelikaupassa. Käyttääksesi PayPal:ia henkilön tulee luoda ensin tili heidän sivustollaan, ja syöttää tarvittavat tiedot, sekä liittää maksukorttisi tilillesi. Tämän jälkeen ostosten teko onnistuu netissä turvallisesti. PayPal:issa on myös automaattinen ja ympäri vuorokauden toimiva valvonta mahdollisten petosten varalta, sekä myös turvasysteemi myyjille. PayPal:ista on tullut erittäin suosittu maksuvaihtoehto vuosien varrella sen turvallisuuden ja vaivattomuuden vuoksi.

Kryptovaluuttojen suosion nousu maksuvälineinä

Kryptovaluuttojen suosion kova nousu viimeisen muutaman vuoden aikana on vaikuttanut myös maksuvaihtoehtoihin pelimaailmassa. Esimerkiksi tänä päivänä löytyy jo monia nettikasinoita, joilla voit käyttää kryptovaluuttoja maksuihin. Sama koskee myös videopelien sektoria, sillä netissä on jo joitakin pelikauppoja, joissa voit käyttää kryptovaluuttoja ostaaksesi pelejä tai lahjakortteja eri pelisivustoille pelien tai peliajan hankkimista varten.

Virtuaalinen lompakko

Toinen PayPal:in tyylinen maksunvälittäjä on Skrill. Skrill-tilille voit liittää esimerkiksi luottokortteja tai pankkitilin. Myös jotkin videopelikaupat ovat jo alkaneet tukemaan Skrill:iä.

Valinta on sinun

Mitä maksutapaa pelaajien tulisi sitten käyttää? Tämä on täysin henkilökohtainen valinta ja mieltymys. Yleensä ottaen kaikki edellä mainitut vaihtoehdot ovat turvallisia, kunhan vain käyttämäsi laitteen tietoturva on ajan tasalla, olipa kyseessä sitten tietokone, älypuhelin tai tabletti.